Η Scarlett Johansson φτιάχνει Καραμελωμένα ποπ-κορν με πραλίνα φουντουκιού

Η Scarlett Johansson μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή Καραμελωμένα ποπ-κορν με πραλίνα φουντουκιού από το κατάστημα της Yummy Pop στο Παρίσι.

ΧΡΟΝΟΣ: 35 min ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
¼ φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
½ κουταλιά της σούπας νιφάδες αλατιού
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κουτ. μαγειρική σόδα
¾ φλιτζανιού πραλίνα φουντουκιού
10 φλιτζάνια έτοιμα ποπ κορν

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250º.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα τη καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το σιρόπι καλαμποκιού, το αλάτι, τη βανίλια και τη σόδα. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να βράζει και να δέσει ελαφρά, 8-10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και προσθέστε στο μείγμα την πραλίνα.

Τοποθετήστε τα ποπ-κορν σε ένα μπολ. Ρίξτε σταδιακά το καραμελωμένο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να καλυφθούν όλα τα ποπ-κορν.

Απλώστε ομοιόμορφα το ποπ κορν σ’ ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σκληραίνει, 20 έως 30 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για να γίνουν τραγανά, 5 έως 10 λεπτά.

 

No Comments Yet

Comments are closed