Τα τσιπς από λάχανο kale (κέιλ) αποτελούν ιδανική και υγιεινή επιλογή για σνακ.

Το κέιλ είναι ένα λαχανικό με πολλά οφέλη, έχει πολύ λίγες θερμίδες και περιέχει επίσης πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Είναι επίσης μια καλή πηγή μετάλλων όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο.

Το λάχανο κέιλ μπορείς εύκολα να το μετατρέψεις σε ένα τραγανό σνακ χωρίς λιπαρά! Την επόμενη φορά που θα σε πιάσει η λιγούρα για πατατάκια, φτιάξε κέιλ τσιπς. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν τα δοκιμάσεις σίγουρα δεν θα μείνεις στο ένα.

Δες το video ή διάβασε παρακάτω τον τρόπο εκτέλεσης.

tableart_pws-tha-ftiakseis-efkola-chips-apo-laxano-kale
photo via: unsplash

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλένουμε το κέιλ και το στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά. Κόβουμε με ένα μαχαίρι το κεντρικό νεύρο από το κέιλ και στη συνέχεια σπάμε με τα χέρια μας σε κομμάτια το κέιλ. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα φύλλα. Απλώνουμε το κέιλ σε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε ανθό αλατιού. Δεν θέλουμε να είναι στριμωγμένα τα φύλλα πάνω στο ταψί. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αποξηρανθούν εντελώς και να γίνουν τραγανά. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο. Αδειάζουμε το κέιλ σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε.