Πατάτες πουρέ

Πατάτες πουρέ

Σπιτική συνταγή για πατάτες πουρέ με την πρέσα, το ειδικό εργαλείο πολτοποίησης της πατάτας.

 

Υλικά

1 κιλό πατάτες

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις τεμαχίζετε και τις ρίχνετε σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι. Αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν.

Στραγγίζετε το νερό από την κατσαρόλα, ρίχνετε το γάλα και το βούτυρο και τις πολτοποιηούμε με την πρέσα ώσπου να γίνουν πουρές.

 

ΟΛΓΑ ΓΚΑΤΖΙΟΥ

Μια ιδεαλίστρια τραπεζολόγος με πολύ στυλάτο ταμπεραμέντο, μετά από πολλά τραπεζώματα αποφάσισε να μοιραστεί με όλους τις σκέψεις και τις ιδέες της, μέσα από το προσωπικό της blog www.tableart.gr.