Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει Δίπλες

Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει δίπλες, ένα από τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά, εθιμικά γλυκά μας, το οποίο σε πολλά μέρη απολαμβάνουν και πέραν των Χριστουγέννων.

Υλικά:

200 γρ. γάλα
200 γρ. χυμός πορτοκάλι
200 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1300 γρ. αλεύρι
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
λάδι για το τηγάνισμα
Σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό

Γαρνίρισμα
καρύδια, τριμμένα για πασπάλισμα
μέλι

Την εκτέλεση της συνταγής μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

No Comments Yet

Comments are closed