Must Try

Βοηθώντας το κρασί να αναπνεύσει του δίνουμε τη δυνατότητα να αναδείξει τα πλούσια αρώματα του. Για να το πετύχουμε χρησιμοποιούμε ένα από τα πιο όμορφα αξεσουάρ του οινικού κόσμου, που δεν είναι άλλο από τις καράφες.

Η μετάγγιση, δηλαδή η διαδικασία μεταφοράς του κρασιού από τη φιάλη σε μια κανάτα, του επιτρέπει να έρθει σε επαφή με το οξυγόνο και να αναπνεύσει ξαναζωντανεύοντας ταχύτερα τα αρώματα του και τις γεύσεις του που απέκτησε κατά τη διάρκεια παραμονής του στη φιάλη, αλλά και να απομονώσει τα ιζήματα που κατακάθονται στον πυθμένα της φιάλης. Κατά τη διάρκεια της μετάγγισης ένα κερί μας διευκολύνει, αφού μας βοηθάει στο να διακρίνουμε το κατακάθι όταν αυτό φτάσει στο λαιμό της φιάλης, οπότε και θα σταματήσουμε τη μετάγγιση.

Για τα νεαρά κρασιά επιλέγουμε μια καράφα μεγάλου μεγέθους, με μεγάλο πλάτος στο κάτω μέρος ώστε να έρχεται σε επαφή με τον αέρα η μέγιστη δυνατή επιφάνεια του κρασιού, ενώ για τους παλαιούς ερυθρούς επιλέγουμε καράφες σε πιο ίσια γραμμή ώστε το οξυγόνο να μεταφέρει με μέτρο τα χαρίσματα του στο κρασί.

 

Πως μεταγγίζουμε;

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο.

 

- Advertisement -

1 COMMENT

Comments are closed.

- Advertisement -

TIPS

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Advertisement -