tableart_laxtaristoi-ntomatokeftedes-apo-th-samo

Μια λαχταριστή συνταγή από τη Σάμο για ζουμερούς ντοματοκεφτέδες ή αλλιώς οι κεφτέδες των φτωχών.

Ένα γευστικό ορεκτικό που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο μενού για το πάρτι σας!

Υλικά

4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
1 ξερά κρεμμύδι ψιλοκομμένα
½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
100γρ. ξερή μυζήθρα (τριμμένη)
4-5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πάπρικα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το τυρί, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να «δέσει» το μείγμα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά προσθέτουμε το μείγμα. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά για να πάρουν χρώμα. Όταν οι ντοματοκεφτέδες είναι έτοιμοι τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

 

No Comments Yet

Comments are closed