tableart_keftedes-me-kavoyrdismeno-koykoynari

Νοστιμότατα κεφτεδάκια με καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Υλικά

700γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
½ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
μια πρέζα τριμμένη κανέλα
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Για τη Σάλτσα

6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
½ κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
μισό στυμμένο λεμόνι
200γρ. ζεστό νερό
αλάτι-πιπέρι

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Για το Σερβίρισμα

3 κ.σ. κουκουνάρι

 

tableart_keftedes-me-kavoyrdismeno-koykoynari
photo via: healthy-delicious

Εκτέλεση

Λιώνουμε στο γουδί τις σκελίδες σκόρδου. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το κύμινο, το μπαχάρι, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το ζυμώνουμε για λίγα λεπτά. Πλάθουμε τον κιμά σε μπάλες, τις οποίες αλευρώνουμε και τηγανίζουμε από όλες τις μεριές σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και τον κόλιανδρο και σωτάρουμε για 2-3 λετπά ακόμη. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν με τη σάλτσα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη, προσέχοντας να μην κολλήσουν στην κατσαρόλα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι.

Πασπαλίζουμε τους κεφτέδες με το κουκουνάρι και τους σερβίρουμε ζεστούς.