Κεφτεδάκια της μαμάς στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας

Κεφτεδάκια της μαμάς στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας

Τα κεφτεδάκια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, ένα από τα αγαπημένα φαγητά που φτιάχνουν οι μαμάδες, ειδικά αν συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

Υλικά (για 6 άτομα)

700γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

2 φέτες (τη ψίχα) ψωμί ολικής άλεσης

150ml γάλα

1 ξερό κρεμμύδι τριμμἐνο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο

1κ.γ. σκόνη κύμινο

1κ.γ. γλυκιά πάπρικα

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Για τη σάλτσα

700γρ. ντομάτες πολτοποιημένες

1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

150ml ζωμό κρέατος ή νερό

1κ.γ. γλυκιά πάπρικα

2-3 γαρύφαλλα

1κ.σ. καστανή ζάχαρη

30ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το ζωμό κρέατος ή το νερό, την πάπρικα, τα γαρύφαλλα και τη ζάχαρη.
Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ.

Για τους κεφτέδες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Μουσκεύουμε τη ψίχα στο γάλα, τη στίβουμε καλά και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ χωρίς να πετάξουμε το γάλα. Προσθέτουμε τον κιμά, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά για 4-5 λεπτά προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα στο οποίο είχαμε μουσκέψει τη ψίχα.
Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στο πυρέξ με τη σάλτσα. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η σάλτσα.

Κεφτεδάκια της μαμάς στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας

 

Tableart

TABLEART – ART DE LA TABLE: THE ART OF LIVING WELL!

No Comments Yet

Comments are closed