Πως φτιάχνουμε ατομικά κεκάκια

Οι γιορτές δεν έχουν τελειωμό, καθώς σήμερα γιορτάζουμε τους Γιάννηδες και τις Γιαννούλες όλου του κόσμου. Οι περιπέτειες στην κουζίνα δεν έχουν σταματημό και τα γιορτινά τραπέζια στήνονται και ξεστήνονται για να υποδεχτούν τους καλεσμένους μας. Σήμερα σκέφτηκα να κεράσω τους φίλους μου που γιορτάζουν, μια όμορφη και πιστεύω νόστιμη συνταγή για ατομικά κεκάκια, που βρήκα στο recipelook. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και διακοσμήστε τα όπως εσείς επιθυμείτε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη

100 γρ ζάχαρη άχνη

100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

2 αυγά

1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

1) Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2) Ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρίσει.

3) Όσο ανακατεύεται το μείγμα, προσθέστε διαδοχικά ένα-ένα τα αυγά.

4) Ανακατατέψτε όλα τα υλικά προσεκτικά με ένα ηλεκτρικό μίξερ.

5) Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το μείγμα των υλικών σε ένα ταψί με θήκες για κεκάκια.

6) Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

7) Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διακοσμούμε με χρωματιστές ζαχαρωτές τρουφίτσες ή ότι άλλο επιθυμείτε.

Τοποθετήστε τα υπέροχα κεκάκια που φτιάξατε σε όμορφες βάσεις για κέικ και γλυκά και στολίστε το μπουφέ σας ή το τραπέζι σας εκπλήσοντας ευχάριστα τους καλεσμένους σας.

No Comments Yet

Comments are closed