Cocktail σαμπάνιας με ρόδι και δεντρολίβανο

tableart_cocktail-sampanias-me-rodi-kai-dentrolivano

Υποδεχτείτε το νέο έτος με ένα συναρπαστικό cocktail σαμπάνιας με ρόδι και δεντρολίβανο!

Υλικά (για 4 ποτήρια)

1 μπουκάλι σαμπάνια ή Prosecco (αφρώδης οίνος)
60 ml schnapps ροδάκινο
4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
120 ml χυμό από ρόδι
1 μικρό μπουκάλι σόδα με γεύση μάνγκο
6-8 κλωναράκια δεντρολίβανο
1 φρέσκο ρόδι
5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Ρίξτε ένα φλιτζάνι νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο, και αφήστε το να πάρει μια βράση. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Απομακρύνετέ το από τη φωτιά, στραγγίξτε τα κλωναράκια και αφήστε το να κρυώσει.

Αφαιρέστε τους σπόρους από το ρόδι. Ρίξτε τους σπόρους μέσα στο μίγμα.

 

Διαβάστε επίσης: Πως καθαρίζουμε το ρόδι

 

 

Προετοιμάστε 4 ποτήρια για κοκτέιλ και ρίξτε το Prosecco. Προσθέστε 150 ml schnapps ροδάκινο, 150 ml σιρόπι, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, 30 ml  χυμό από ρόδι κι λίγο μάνγκο σόδα σε κάθε ποτήρι και ανακατέψτε.

Αφήστε τους σπόρους από το ρόδι να επιπλέουν στην επιφάνεια του ποτηριού και σερβίρετε με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.

* Φιάχνεται καλύτερα με παγωμένο Prosecco και schnapps ροδάκινο, ή με 1-2 παγάκια αν χρειαστεί.

 

No Comments Yet

Comments are closed