Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από κουκουνάρια

Το δίλημμα για τις περισσότερες οικογένειες είναι κοινό…φυσικό ή τεχνητό χριστουγεννιάτικο στολισμό; Βέβαια, είναι ευκόλως εννοούμενο πως το ίδιο ισχύει και για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα Χριστούγεννα θέλουν το σπίτι να αποπνέει τη ζεστασιά της αφθονίας και της αγάπης, να μοσχομυρίζει με τα παραδοσιακά γλυκίσματα, τις αυτοσχέδιες διακοσμήσεις, με λίγα λόγια θέλουν την παράδοση τους.
Τα φετινά Χριστούγεννα η οικολογική μας συνείδηση θα επαναστατήσει, θα ξεχάσουμε τα συνθετικά ή πλαστικά υλικά και θα εφεύρουμε ιδέες και λύσεις για το χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού μας και φυσικά του τραπεζιού μας με φυσικά υλικά που μπορούμε να τα προμηθευτούμε με μια βόλτα στη φύση.
Τα κουκουνάρια για παράδειγμα είναι ένα από αυτά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε σήμερα στο στολισμό μας για να δημιουργήσουμε γιρλάντες που μπορούν τα τοποθετηθούν στο δέντρο, στο στολισμό της σκάλας, στο τζάκι, στο μπουφέ, μέσα σε γυάλες με κεριά και φυσικά στο κεντρικό σημείο του τραπεζιού ή ως διακοσμητικό στοιχείο γύρω από τα πιάτα.

 

Επιλέξτε χρωματιστές κορδέλες ή χρωματιστά σκοινιά για τις γιρλάντες και μη ξεχάσετε να συνδυάσετε τα χρώματα που θα επιλέξετε με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου.

Image sources: tuckandbonte, countryhome.