Στολισμένες χριστουγεννιάτικες καρέκλες

Όλοι μας κάποτε αναρωτηθήκαμε πως αν μια καρέκλα είχε φωνή θα μας διηγούνταν χιλιάδες ιστορίες. Από τον καιρό που ήταν ένας απλός σκελετός, από τα πόσα χέρια την έπιασαν για να την κατασκευάσουν, το πόσοι και ποιοι έχουν καθίσει πάνω της, ποιοι την αγάπησαν, ποιοι την κλότσησαν και ποιοι την έσερναν (όχι από τα μαλλιά), πόσοι την είχαν να στέκετε σε μια γωνία παραμελημένη και πόσοι την πέταξαν σε μια αποθήκη ή στα σκουπίδια και η ιστορία πάει λέγοντας. Το μεγάλο της δε παράπονο, είναι ο στολισμός. “Γιατί καλέ κυρία δεν με καλοπίζεις και εμένα την άμοιρη, αφού όλο το βράδυ πάνω μου θα κάθεσαι και θα παίρνεις τα εύσημα για το στολισμό του τραπεζιού. Εγώ δε θα στολιστώ; Δε θα φορέσω μια γιρλάντα, μια κορδέλα, ένα κατιτίς βρε αδερφέ;”
Απαπα μουρμούρα και ζαλάδα, ευτυχώς που δεν έχει φωνή γιατί αν είχε, ποιός την άκουγε. Η αλήθεια είναι-μεταξύ μας τώρα-πως στις γιορτινές περιόδους δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα μαζί της. Ξεκινάμε το στολισμό του σπιτιού, φτιάχνουμε το δέντρο, διακοσμούμε όλες τις γωνιές, καλοπίζουμε το τραπέζι μας, στρώνουμε τα καλά μας τραπεζομάντηλα και δεν υπολογίζουμε την καρέκλα.
Ας της δώσουμε, λοιπόν, ένα λόγο να γιορτάσει και να στολιστεί όπως της αρμόζει.

Ένα κομμάτι ύφασμα περασμένο στη πλάτη της καρέκλας δεμένο φιόγκο, θυμίζει κάτι από εσάρπα τυλιγμένη στους ώμους. Προσοχή στα χρώματα του υφάσματος ή της κορδέλας που θα επιλέξετε για το στολισμό της καρέκλας, να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του τραπεζιού, ή να είναι τα μοναδικά χρώματα που θα κάνουν την αντίθεση.
Για παράδειγμα:
Αν ο συνολικός χρωματισμός του τραπεζιού έχει ουδέτερα χρώματα (μπεζ, λευκά, χρυσά ή ασημένια), μπορείτε να επιλέξετε ένα με δύο τόνους πιο σκούρο χρώμα για το ύφασμα ή την κορδέλα ή ένα χρώμα π.χ. πράσινο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, για αντίθεση. Εκτός από το στολισμό της καρέκλας, το πράσινο χρώμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε μικρολεπτομέρειες στη διακόσμηση του τραπεζιού, όπως πράσινα ρεσώ ή κεριά ή πράσινες κορδελίτσες τυλιγμένες στις πετσέτες.

Ποιος είπε ότι η διαφάνεια δε στολίζετε; Διάφανες Louis Ghost καρέκλες, για τους μεγάλους και μικρούς καλεσμένους, με κορδέλες και διακοσμητικά φυλλαράκια.
Με μπράτσο ή χωρίς, τις Louis Ghost θα τις βρείτε στο κατάστημα μας rdecoshop.gr.

Louis ghost armchair από το rdecoshop.gr

Άλλη μια κομψή ιδέα είναι η κρεμαστή χριστουγεννιάτικη κάρτα. Πάρτε ένα λευκό χοντρό χαρτόνι, κόψτε τις πλευρές του κυκλικά με το ψαλίδι, κολλήστε πάνω του γκι, μικρά κουκουναράκια, κορδελίτσες, χριστουγεννιάτικες κάρτες και  κρεμάστε το στη πλάτη της καρέκλας.
Κρεμαστά χριστουγεννιάτικα στολίδια με κορδέλες, είναι επίσης μια ωραία ιδέα.

Image sources: Rdecoshop.gr, ideas home concept, fres home, bridal guide, bhg.

No Comments Yet

Comments are closed