5 tips για την τέλεια βασιλόπιτα

Πολύτιμες συμβουλές της μαμάς ώστε η βασιλόπιτα να γίνει αφράτη και λαχταριστή.

  • Όλα τα υλικά της βασιλόπιτας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πρώτα χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και στη συνέχεια χτυπάμε καλά έναν-έναν τους κρόκους μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. (για κέικ βασιλόπιτα)
  • Δε χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι. Αντίθετα με μια σπάτουλα ανακατεύουμε αναδιπλώνοντας απαλά το μείγμα. (για κέικ βασιλόπιτα)
  • Για να σιγουρευτούμε ότι έχει ψηθεί σωστά, μπήγουμε ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό από τη ζύμη, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
  • Δε ξεχνάμε ποτέ το φλουρί!

 

ΟΛΓΑ ΓΚΑΤΖΙΟΥ

Μια ιδεαλίστρια τραπεζολόγος με πολύ στυλάτο ταμπεραμέντο, μετά από πολλά τραπεζώματα αποφάσισε να μοιραστεί με όλους τις σκέψεις και τις ιδέες της, μέσα από το προσωπικό της blog www.tableart.gr.

No Comments Yet

Comments are closed